ro hu de en

TESTE PRE ANGAJARE

Ne plac foarte mult designerii grafici. Pentru noi nu conteaza daca ai urmat scoala de Arte Plastice. Ne intereseaza partea "tehnica" mai mult: sa stii Photoshop foarte bine, Illustrator la fel, sa stii si Corel pentru ca asta se cere, Dreamweaver, Flash, InDesign. Vrem sa intelegi ca aceasta pozitie este foarte importanta pentru noi. Nu cautam juniori. Defapt nu mai cautam juniori. Si daca, printr-un context exceptional esti un junior, atunci trebuie sa fii special, proaspat, atent la detalii si care stapaneste bine instrumentele cu care lucreaza.
Si mai trebuie sa stii ceva: nu exista designer de print sau de web. Exista designer grafic. Trebuie sa fii in stare sa oferi solutii vizuale si pentru o macheta de presa sau un afis si pentru un layout de site sau pentru o lista de preturi. Nu mai vorbim de identitati vizuale.
"Cate vor astia frate?"
Exact.
In plus, asa cum un copywriter bun este si artdirector si un artdirector bun trebuie sa fie copywriter.

Aboneaza-te la
newsletter!


... sau poti sa faci
cunostinta cu noi pe:

twitter
Linked in Nu suntem perecti!

VREI UN TEST?
E GRATIS

In cele ce urmeaza vei gasi un test care trebuie facut intreg. Nu doar partea care iti place.

LOGO DESIGN

Numele companiei este O2MIND. Este un portal de business.
Suficient. Daca ai intrebari te rugam sa ne scrii.
De dat: 3 propuneri - fiecare, pe langa varianta color, sa fie insotita de varianta in gri si de cea pe negativ;

APLICATII STATIONARIES

Din cele 3 propuneri de mai sus alege una care iti place cel mai mult si joaca-te cu ea astfel incat sa prezinti o propunere de: carte de vizita, foaie de corespondenta, un plic.

APLICATII COLATERALLS

Din sigla care deja ai ales-o pentru stationaries te rugam sa faci o propunere de mapa de prezentare.

ON-LINE

Ofera o solutie de layout pentru prima pagina a site-ului www.o2mind.com. Inventeaza un meniu. Gandeste-te ce ar trebui logic sa contina aceasta pagina. Stim ca nu e o metoda usoara de testare insa dorim sa vedem cat de "descurcaret" poti fii in situatii reale de lucru.

Modul de prezentare este la latitudinea ta. Cateodata designerii grafici doresc sa sublinieze in scris anumite ganduri. Daca faci parte dintre acesti designeri te rugam sa te simti in largul tau. Altii folosesc surse de inspiratie. Altii povestesc cum au ajuns sa se gandeasca sa faca asa si de ce nu au facut invers.

MACHETARE

Te rugam downloadeaza acest fisier. Ce vrem de la tine este sa ne machetezi acest tabel urat pe un A3. Sa il machetezi = sa il aranjezi in pagina si sa faci tot ceea ce este nevoie ca sa arate bine.
Detalii tehnice: fisierul trebuie sa fie pregatit pentru tipar - 3+0 culori;

WEB

Din nou, te rugam sa dowloadezi acest fisier. Transpune acest fisier in cod html. Vrem CSS, vrem div-uri. Vrem validitate W3C. De ce te plangi?
Nu uita de "rollovere". Ca si rezultat trebuie sa ne trimiti o arhiva cu fiserele ce le-ai obtinut.

ATENTIE SENIORI!

Daca aveti un portofoliu si un CV care va recomanda, va rugam sa nu va pierdeti vremea cu acest test - mai putin intrebarea numarul 10 (de mai jos). Suntem onorati daca ne trimiteti doar aceste doua "instrumente" si va vom contacta daca "ne potrivim".

In schimb daca va considerati un designer grafic ce merita luat "in seama" dar care nu poate proba genialitatea printr-un portofoliu exceptional, poate ca e interesant sa faceti tot testul pentru a ne demonstra ca nu ati avut ocazia sa va "desfasurati"

Multumim!

INTREBARI DIVERSE

1. Pentru o felicitare A4 desfasurat (A5 pliat) care sunt dimensiunile urmatorilor parametri: trim size, bleed size si text size. Daca trebuie sa cauti pe Google ca sa afli ce inseamna fiecare dintre acesti termeni, sincer, nu te deranja. Te furi pe tine. Nu e test cu note. Nu faci bine, nu te omoara nimeni. Daca nu stii inseamna ca nu esti ceea ce cautam. Simplu.

2. Care sunt dimensiunile uzuale pe care le vei folosi pentru o carte de vizita (sunt doua). Pe ce suport le poti tipari sau lista si in ce cantitati in functie de tehnologie (cantitati minime / optime).

3. De dragul abstractului si al imposibilului. Ce e acela CMYK, RGB, big, cașerare, DCM, folie de transfer, pantonar si fălțuire.

4. Daca ti se cere de catre un account sa faci un afis de eveniment pentru un client, care este lista elementelor de care ai nevoie pentru a putea incepe lucrul la afis?

5. Care e rezolutia optima pentru un fisier ce urmeaza a fi reprodus pe un mesh de 10 x 50 de metri? Ce tip de fisier ar trebui sa trimiti inspre Productie? In ce spectru de culoare?

6. De la cate pagini in sus se poate face brosare la o revista?

7. Coperta unei reviste urmeaza sa fie tiparita in 5 culori si finisata prin lacuire selectiva. Cate fisiere voi pregati si ce vor contine fiecare dintre ele?

8. Pentru cutter vei trimite un fisier raster, unul vectorial sau unul mixt?

9. Cand folosesti folia de transfer in Photoshop? Cand utilizezi Heal Tool sau Clone Tool?

10. Te rugam scrie-ne ce mai amuzanta intamplare din viata ta profesionala de designer grafic. De tipul acelora care degeaba le povestesti in cercul tau de prieteni pentru ca nimeni nu ar intelege poata. "Am incercat ieri sau dau export la un .ai intr-un bitmap de 1000 de dpi!".

Toate intrebarile sunt obligatorii. Toate sectiunile practice sunt obligatorii. Va rugam nu trimiteti proiecte incomplete. Sa nu va inchipuiti ca acesta este tot testul. Urmatoarea faza, in cazul in care treceti de acest prim test, este un test "acasa" pe timp. Si apoi un test la sediul firmei noastre.

Iti dorim succes. Adresa pe care trebuie sa trimiti rezolvarile tale este salut (at) creatica.ro. Multumim pentru atentie!